2022-2023 Bahar Dönemi KOM ABD Doktora Programı için Doktora Yeterlilik Sınavları

Doktora Yeterlik Sınavları yazılı ve sözlü sınavlar olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Programı Doktora Yeterlik ilk aşama olan yazılı sınav kapsamında yeterliği belirleyecek dersler öğrencinin lisansüstü eğitimi sırasında aldığı dersler göz önünde bulundurularak seçilecektir. Öğrenci farklı lisansüstü dersleriyle ilgili en az 7 sorudan 4 tanesini seçerek cevaplayacaktır.·Sınavların (yazılı ve sözlü) dönemin 8. haftası ile 12. haftası arasında yapılması gerekmektedir. Doktora yeterlik jüri önerileri danışman tarafından lisansüstü.yildiz.edu.tr sistemi üzerinden yapılacaktır.

Yeterlik yazılı sınav tarihi aşağıda belirtilmektedir.

• Yazılı Sınav Tarihi 02.05.2023 Salı
  • Yazılı Sınav Saati: 10.30
  • Yazılı Sınav Yeri: KOM Toplantı Odası

• Öğrencinin yazılı bölümden başarılı olabilmesi için yeterlik yazılı sınav puanı en az 70/100 olmalıdır.
  • Yeterlik sözlü sınavından en az 50/100 puan alınmalıdır.
  • Yazılı ve sözlü sınav bölümlerinin tüm sınav içindeki ağırlığı %50’dir.
  • Bir öğrencinin başarılı olabilmesi için yeterlik yazılı ve sözlü sınav ortalaması en az 70/100 puan olmalıdır.