Vizyoner Genç KÖK Programı

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'na bağlı Savunma Sanayii Akademi'de üniversite öğrencilerine yönelik başlattılan KÖK Programına başvurular 26 Eylül 2021'e kadar devam etmektedir.

KÖK; Savunma Sanayii’ne nitelikli insan kaynağı kazandırmak amacıyla üniversite öğrencilerine yönelik mentörlük, gelişim, eğitim, burs ve staj destekleri sağlanan çok yönlü bir programdır. Bu program, T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı projesi olan Vizyoner Genç Platformu üzerinden, Savunma Sanayii firmalarının destekleri ile   başlatılmıştır. 2021 yılı için, Aselsan, Havelsan, Roketsan, STM ve TUSAŞ, programa sponsor olmuşlardır.

Programa, ilgili mühendislik ve temel bilimler bölümlerinin ikinci sınıflarına geçmiş, not ortalaması 3,0 ve üstünde öğrenciler başvurabilirler. Öğrencilere 3 yıl boyunca sektör çalışanları tarafından mentörlük verilecek, kişisel ve teknik eğitimler, vizyon konuşmaları ve saha gezileri ile öğrencilerin akademik ve profesyonel gelişimleri desteklenecek, ayrıca Kredi Yurtlar Kurumu burslarına denk tutarda burs desteği sağlanacak. Öğrenciler zorunlu stajlarından en az 1'ini sponsor firmalarda yapacak ve sponsor firmaların aday mühendis programları için öncelikli olarak değerlendirilecekler.

Program başvuruları 26 Eylül 2021'e kadar sürecek. Programa başvurular Vizyoner Genç platformu üstünden yapılmaktadır:

Başvuru şartları:
1. T.C. vatandaşı olmak,
2. İlgili fakültelerin aşağıda belirtilen mühendislik  ve temel bilimler bölümlerinde 2.sınıfa başlamış veya başlayacak olmak,
- Bilgisayar Müh., Bilgisayar Bilimi ve Müh., Bilişim Sistemleri Müh., Yapay Zekâ Müh., Yapay Zekâ ve Veri Müh., Yazılım Müh.,
- Elektrik Müh., Elektronik Müh., Elektrik-Elektronik Müh., Elektronik ve Haberleşme Müh., Kontrol ve Otomasyon Müh.,
- Havacılık ve Uzay Müh., Uzay Müh., Uçak Müh., Uzay ve Uydu Müh.,
- Makine Müh., Mekatronik Müh., Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh.,
- Malzeme Bilimi ve Müh., Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Müh., Metalurji ve Malzeme Müh.,
- Fizik, Kimya, Matematik,
3. 3.00 (4’lük sistemde) ve üstü not ortalamasına sahip olmak