Lisans Eğitiminde 14. Dönemini Dolduran Öğrencilerimizin Dikkatine

Transkriptinizde döneminizi kontrol ediniz. Sınıf / Dönem :  4 /15

Müfredat durumunuzu kontrol ediniz. Mezuniyetiniz için kalan derslerinizi (stajlar dahil) sayınız

Başarısız ders /hiç alınmayan ders ve stajlar dahil 6  ve üzeri ise ;

Ek  sınav dönemindesiniz. Bu durumda ders seçimi yapamazsınız,

https://ogi.yildiz.edu.tr adresindeki duyuruları takip ediniz. Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden başvuru yaparak ek sınav hakkından yararlanabilirsiniz.

Her dersten (başarısız ders /hiç alınmayan ders) 2 ek sınav hakkı verilmektedir.

Hedef ek sınavlar sonunda başarısız /hiç alınmayan dersler ve stajlar dahil   sayıyı (5-4-3-2-1)’ e düşürmektir.

Ek sınavlar sonucunda başarısız ders / hiç almadığınız ve stajlar dahil 6 ve üzeri ise kayıt silme işlemi yapılır.

Ek sınavlar sonucunda başarısız ders / hiç almadığınız ve stajlar dahil (5-4-3-2-1)ise 3 yarıyıl ek süre verilir.

3 yarıyıl ek süre sonunda başarısız dersi 1’den fazla olan (staj dahil) öğrencilerin kaydı silinir.

Başarısız ders /hiç alınmayan ders ve stajlar dahil   5 ve altında ise  (  5-4-3-2-1 ) ise ;

Ek sınav ya da ek süre dönemine girmiş bulunmaktasınız. Bu durumda ek sınav başvurusu ya da ders seçimi yapabilirsiniz. Her ikisini aynı anda yapamazsınız.

Ek sınav + 3 yy ek süre ya da doğrudan 4 yy ek süre kullanılır. Ek sınav süreci yukarıda belirtildiği şekilde yapılır.