Yeni Lisans Eğitim Planı Hakkında

Üniversitemizin aldığı senato kararı gereği tüm bölümlerde müfredat güncellemeleri yapılmıştır. Bu süreçte bölümümüzde de müfredat güncellemesi ilgili komisyonlarımızın uzun çalışmaları neticesinde gerçekleştirilmiştir. Yeni müfredat Bologna2024 sitesinde yayınlanmıştır ve bu site aşağıda paylaşılmıştır. Senato kararına müteakip kayıtlı tüm öğrencilerimizin 2018 eğitim planından 2024 eğitim planına intibak edilmesine başlanılmıştır. İntibak sürecinde hiçbir öğrencimiz geçtiği derslerin toplam kredi sayısı ve AGNO’ları konusunda mağdur olmayacaktır. Bunu yanında eğitim planında yeni açılmış olup öğrencinin mevcut sınıf bilgisine göre daha gerideki sınıfların dönemlerine yerleştirilen derslerden ilgili öğrencilerimiz muaf tutulacaktır. Ancak mevcut sınıf bilgisinden ilerdeki dönemler içinde yeni açılmış derslerden ilgili öğrencilerimiz sorumlu olacaktır.

İntibak süreci her bir öğrenci için ayrı ayrı yapılmaktadır. Ayrıca, intibak işlemini yapan hocamızın dışında başka bir hocamız tarafından kontrol edilmektedir. İntibak tamamlandığında öğrencilerimizin üniversite öğrenci bilgi sisteminde kayıtlı adreslerine (YTÜ öğrenci e-posta adresine) bilgi amaçlı elektronik posta gönderilecektir. Bu e-postalar tebliğ ve resmi yazı statüsünde kabul edilecektir. Eğer intibak işleminizde beklemediğiniz bir durumla karşılaşırsanız elektronik posta gönderimine müteakip 7 gün içinde itiraz etmeniz gerekmektedir.  İtiraz süresi sonunda intibak işlemi kesinleşmiş olacak ve bu süre bitiminden sonra yapılacak itirazlar kabul edilmeyecektir.

Öğrencilerimizle intibak süreçleri özelinde iletişim kurabilmek için bölüm e-posta adresine değil komisyonun aşağıda paylaşılan e-posta adresine e-posta göndermesi gerekmektedir. Bu adres üzerinden intibak süreci ile ilgili sorularınızı, görüşlerinizi veya yapılan beklenmedik işlemlere yönelik itirazlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.